+46 (0) 733 60 06 69 info@treshombresart.com

UNIKT VERK AV EWA- MARI JOHANSSON

Ewa-Mari gör endast 5 st akryl målade verk målat på fotografiet ”Birth”. Välj din unika färg.

 

Ewa-Mari berättar:

Birth har väldigt starka personliga band till mig själv, det är nästa som ett slags självporträtt. Det är resultatet av ett långt arbete med att försöka skapa ett starkt annorlunda fotospråk utav nakenstudier som att utforska den kvinnliga kroppens styrka och söka den själ som döljer sig i en människas uttryck i rummen där den varit.

 

Jag har varit fotomodell och gjort många bilder inspirerade utav 40-talets pin-up bilder med den typiska S-kurvan och även som fotograf har jag fotograferat ett antal bilder efter layouts med S-kurvan. Med denna bakgrund, började tanken att skapa nya former i mitt fotograferande.

Som modell jobbade jag med fotograf Franco Rubartelli som var tillsammans med

fotomodellen Veruschka som ofta gjorde kroppsmålningar på sig själv för att t.ex. smälta in i en vägg eller förändra sig själv. Det gjorde ett stort intryck på mig.

 

Därför blev kroppsmålning något jag ville inkludera i mitt sökande efter bilden som kunde spegla styrkan utav kvinnan och kraften som vi kvinnor har

samt att få fram en känsla av yin o yang. Jag vänder på symboliken av yin o yang och vill visa en annan bild av universums urkrafter i Birth.

Att skildra Universums urkrafter speglar även min fotoserie utav Franciskus Solsång, som handlar om brodersol och systermåne.

 

Birth är födelsen, födelsen av livet och födelsen av en ny syn på kvinnokroppen och kvinnans sensuella kraft och styrka.

–  Ewa Mari Johansson

Birth

Analogt fotografi silver gelatin/akryl

Ed. Unik   100 x 100 cm Pris: 75.000:-

Ed. Unik     50 x 50 cm   Pris: 42.000:-